ЧЕЧЕНСКИ ЛИДЕР КАДИРОВ ПОДРЖАО БОКСЕРСКУ САРАДЊУ И ПОСЛАО ПОЗДРАВЕ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

Бокс уједињује, племенита вештина позива на витештво, гради карактер, учи поштовању, толеранцији и храбрости. Једноставно, бокс ствара патриоте. Делегација српског бокса на челу са председником БСС Ненадом Боровчанином у пратњи Жељка Мрдаковића потпредседника Војвођанског и Недељка Мандића председника Шумадијског региона бокса била је гост лидера Чеченске Републике Рамзана Ахматовича Кадирова која се налази у саставу Руске Федерације.

Лидер Чечена био је домаћин у преговорима око сарадње српског и чеченског бокса и подржао је договор о сарадњи, издвојио је време да се упозна са радом и организацијом и истакао да подржава сваки вид заједничког деловања. Српска делегација наишла је на велико и братско гостопримство од стране домаћина и њиховог првог човека државе.

“Кадиров се веома обрадовао сарадњи између боксерских снага Србије и Чеченије. Неколико њихових боксера и два тренера доћи ће са репрезентацијом Русије на припреме за Београдски победник 2022, где ће тренирати заједно са нашим боксерима, а њихови тренери одржаће велики семинар школе бокса за наше тренере. Истакао је да лично жели да буде покровитељ наредних припрема репрезентација Србије и Русије у граду Грозном” – објашњава први човек српског бокса Ненад Боровчанин.

Током посете српских бокс званичника Грозном председник Кадиров је изразио спремност и жељу за унапређење сарадње у наредном периоду и захвалио се председнику Републике Србије Александру Вучићу на политици слоге и мира међу људима, без обзира на вероисповест и позвао све припаднике муслиманске вероисповести у Србији да подрже такву политику и да заједно са Вучићем јачају Србију.

Детаљније информације се налазе на линку:

https://bokserskisavez.rs/cecenski-lider-kadirov-podrzao-boksersku-saradnju-i-poslao-pozdrave-predsedniku-srbije/

Поделите садржај ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *